Merk

Kleur

Materiaal

Soort

Dakpanmodel

Vorm

Latafstand

Aantal per m2

Productgroep

Producttype

Model

Toepassing

Zelfdragend

Bevestiging dakplaten

Rc waarde

Rd waarde

Damp open

Totale dikte excl. tengellat

Gewicht per m2

Prijs incl. btw

Zoeken

  • Sorteren op:

Keramisch

Keramische dakpannen

Geschiedenis keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn de meest toegepaste dakpannen voor op het hellende dak. Zo zijn ze al eeuwenlang terug te vinden in ons dakbeeld. Keramische dakpannen worden gemaakt van zeeklei. Om de keramische dakpannen in de juiste vorm te krijgen worden deze geperst in speciale mallen, vervolgens worden deze pannen gebakken in de oven. Tijdens het bakproces worden de dakpannen gebakken bij een tempratuur van 1000 °C. Hierdoor wordt de klei omgezet in duurzaam keramiek. Keramiek is een duurzaam materiaal, omdat het een levensduur van meer dan 100 jaar heeft. Door de pannen te bakken krijgen ze een natuurrode kleur. Maar er bestaan ook antraciet en grijs kleurige keramische pannen. Deze krijgen hun kleur door het smoren. Tijdens het bakproces wordt er dan zuurstof onttrokken uit de oven. Hierdoor worden de dakpannen gesmoord en ontstaat er een antraciete kleur. Deze kleur wordt ook wel blauw gesmoord genoemd. Hieronder een overzicht van alle keramische dakpannen uit ons assortiment.

Koramic, Monier en Nelskamp

Veel van de keramische dakpannen worden in Nederland geproduceerd, aan het water. Veel van de klei die gebruikt wordt, wordt gewonnen uit de Maas, de Rijn, de IJsel, de Waal en de Schelde. Zo heb je in Nederland de fabrikanten Wienerberger met het dakpannen merk Koramic en BMI-monier met dakpannen merk Monier. Daarnaast werken wij ook met een Duitse fabrikant Nelskamp. Zij producten de dakpanmodellen Oude Holle, OVH, VHV, Tuile du Nord en Vlakke Mulden. Al deze modellen hebben hun eigen karakteristieke vorm. Er zijn wel twee basismodellen: een holle en vlakke keramische dakpan. Veel van deze typen en modellen zijn in verschillende afwerkingen leverbaar. Zo heb je keramische dakpannen met een natuurlijk rode klei kleur, ook wel natuurrood. Verder heb je blauw gesmoord, engobe, satinet, glazura en verglaasd keramische dakpannen. Veel voorkomende kleuren keramische dakpannen zijn zwart, rood, oranje, grijs, antraciet en bruin.

Vragen? Aarzel niet!

Van zowel Koramic dakpannen, Monier dakpannen als Nelskamp dakpannen hebben wij verschillende modellen, kleuren en bijbehorende hulpstukken zoals gevelpannen als nokvorsten op voorraad. Staat de dakpan die je zoekt er niet tussen of weet je niet wat voor jou de beste keuze is? Aarzel dan niet om dan met onze dakspecialisten te chatten of te bellen.